• Κατερίνα Παπασταματίου

Δωμάτια για όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους λόγω φωτιάς-Οδηγίες από Πνευμονολόγους


Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ενημερώνει πως όσοι κάτοικοι χρειάζονται έναν χώρο διανυκτέρευσης να επικοινωνήσουν στο 1135.

Επίσης δημοσιεύτηκαν Οδηγίες Προστασίας για την αποφυγή αναπνευστικών προβλημάτων λόγω της πυρκαγιάς από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας:


👉🏼 Οι δημότες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία τους ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς/εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

👉🏼 Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

👉🏼 Ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

👉🏼 Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο.

👉🏼 Θέρμη παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.149 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif