• Κατερίνα Παπασταματίου

Με λαμπρότητα η πρώτη εκδήλωση του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού

Έγινε ενημέρωση: 8 Μαρ


Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Αγιασμός καθώς και η κοπή της Βασιλόπιτας από το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού. Η δημιουργία του Εθνικού Κέντρου, που αποτελεί το δεύτερο στην Ελλάδα, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, «άναψε» και επίσημα μηχανές πριν λίγους μήνες μετά τον ορισμό από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη της Διοικούσας Επιτροπής υπό την προεδρεία του κ Πέτρου Γαλάνη.

Τον Αγιασμό και την ευλογιά της Βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρας με τον Αρχιερατικό Προϊστάμενο Αχαρνών Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Ράπτη στο Ανατολικό Κλειστό Γυμναστήριο Ολυμπιακού Χωριού παρουσία επισήμων αλλά και δεκάδων αθλητών, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διάδοσης του covid19.

Ο Πρόεδρος Πέτρος Γαλάνης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού κ. Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, εκπροσωπώντας την Ελληνική Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Ολυμπιονίκης κ Άγη Κασούμη, ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Συλλόγων, Φορέων & αθλητικών σωματείων.

Κατά τον χαιρετισμό του ο οικοδεσπότης Πρόεδρος κ Γαλάνης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως: «Ο εγκεκριμένος, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Λευτέρη Αυγενάκη, προϋπολογισμός που θα μετατραπεί σε ουσιαστικά έργα, μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε όλη την αθλητική οικογένεια, σε κάθε πολίτη που αθλείται και σε κάθε οικογένεια που ξεκινά να προσεγγίζει την Άθληση σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Παράλληλα με τον απαραίτητο έλεγχο και την αποκατάσταση της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, έχουμε προγραμματίσει έργα συντήρησης και αποκατάστασης με μεγαλύτερο μας στοίχημα την επαναλειτουργεία του κολυμβητηρίου.

Επίσης η εκμετάλλευση των υπαρχόντων χώρων και των παραχωρημένων από το Δήμο εκτάσεων είναι δεδομένη και είναι αυτή που θα καταστήσει το Αθλητικό μας κέντρο σε κοιτίδα εναλλακτικού αθλητισμού.»

Τέλος τόνισε πως η Επιτροπή Διοίκησης θα εργαστεί για να κάνει ασφαλέστερες και πιο φιλόξενες τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού και πως ενεργεί για τους αθλητές και την κοινωνίαΣτην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο κ Μαυρωτάς ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως οι ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις περνούν σε μια νέα εποχή. Ευχήθηκε επίσης πολύ γρήγορα ο στόχος να αποκατασταθούν οι βλάβες και να τεθεί σε λειτουργία το κολυμβητήριο να υλοποιηθεί άμεσα. «Εύχομαι να είμαι από τους πρώτους που θα βουτήξω στην πισίνα όταν δοθεί στο κοινό!» Να θυμίσουμε πως το κολυμβητήριο δεν λειτούργησαν ξανά μετά το πέρας των ολυμπιακών αγώνων του 2004!

Με μια φράση που περιλαμβάνει όλα όσα βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες έκλεισε τον χαιρετισμό του ο Δημαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός Σπύρος Βρεττός «Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός» ενώ τόνισε πως:

«Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανοίγει τον δρόμο για να καταστεί το προπονητικό κέντρο η Κοιτίδα του Ελληνικού αθλητισμού.

Εμείς είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, η οποία αναβαθμίζει την πόλη μας και βάζει τις βάσεις για ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον.

Ο Βουλευτής ΝΔ Βασίλης Οικονόμου επίσης επεσήμανε πως η συγκυρία συνύπαρξης τριών ανθρώπων «Αυγενάκη, Βρεττού, Γαλάνη» ήταν το αποτέλεμα να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε χρόνια. «Χρειάζονταν δυο στοιχεία για να λειτουργήσει ξανά το αθλητικό χωριό, έναν δήμαρχο που είπε το αυτονόητο να φύγει η περίοδος της παρακμής και έναν υπουργό που συνέλαβε την ιδέα για να ένα δεύτερο αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ με την σειρά μου συνέβαλα όπως μπορούσα ώστε να γίνει πραγματικότητα» Ακολούθησε η κοπή της πίτας, με το πρώτο φλουρί να πέφτει στο κομμάτι «του Χριστού», το δεύτερο στην εκπρόσωπο της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κα Άγη Κασούμη και το τρίτο στον μικρό αθλητή του Α.Σ.Ο.Χ. ΦΟΙΒΟΣ Τζερβάκη Κωνσταντίνο, ο οποίος έλαβε από την Επιτροπή Διοίκησης ως δώρο ένα tablet.

Στην εκδήλωση, εκτός των προαναφερθέντων, παρευρέθηκαν πλήθος αθλητριών και αθλητών από τα σωματεία ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ και Α.Ο. ΔΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης κα Ευαγγελία Βασσάλου, κα Ευαγγελία Ρίζου, κα Φανή Παγώνα, κος Σπύρος Μακρής, κα Μαρία Κουτούπη, κος Βασίλης Δοβλέτογλου, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού κου Λευτέρη Αυγενάκη και Διευθυντής του Γραφείου Υφυπουργού Αθλητισμού κος Σταύρος Τσούλος, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών κου Μάκη Βορίδη και Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού κος Θεόδωρος Δεληγιώργης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Θωμάς Τόκας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τροχοσανίδας (Skateboard) κος Δημήτρης Γρηγοριάδης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Δρ Αθανάσιος Στρίγκας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κος Σπύρος Τερζίμπασης, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. "Σπύρος Λούης" κος Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών κος Θέμης Οικονόμου, η πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α. κα Αγγελική Ζαχαριάδη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Δαμάσκος, Κωφός Δημήτρης, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών κος Θεόδωρος Συρινίδης, ο κος Πέτρος Μαρίνης ως Πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ Αχαρνών-Θρακομακεδόνων της Ν.Δ. και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αντεγκληματικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών κος Κουλόγιαννης Γιώργος.

.199 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif