• Κατερίνα Παπασταματίου

Έκλεβαν κι αποσυναρμολογούσαν αυτοκίνητα για ανταλλακτικά στις Αχαρνές


Εγκληματική ομάδα που έκλεβε αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσε και πωλούσε τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τ.Α. Αγίας Παρασκευής.

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές 16χρονος και 35χρονος ως μέλη της, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους, ηλικίας 23, 30 και 39 ετών.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας ιδιοκτήτη αυτοκινήτου για κλοπή του οχήματός του, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή των Αχαρνών, όπου εντοπίσθηκε το εν λόγω όχημα.

Εντός της μάντρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 αυτοκίνητα, επτά κινητήρες αυτοκινήτων, 74 ζεύγη και επτά μονές πινακίδες κυκλοφορίας, πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, καταγραφικό σύστημα, πλήθος εγγράφων και 600 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι, το τελευταίο εξάμηνο είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα μέρη τους σε τρίτους ως ανταλλακτικά.

Για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιούσαν ως έδρα της σπείρας μάντρα αυτοκινήτων στις Αχαρνές, όπου μετέφεραν και διέλυαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Ως προς τους ρόλους των μελών της σπείρας, φυσικοί αυτουργοί στις κλοπές των αυτοκινήτων φέρονται ο 23χρονος κι ο 30χρονος, με τους 39χρονο, 16χρονο και 35χρονο να αναλαμβάνουν την αποσυναρμολόγηση και τον 39χρονο να διαθέτει τα ανταλλακτικά μέσω της μάντρας που λειτουργούσε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 84 περιπτώσεις κλοπών, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αυτοκινήτων να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, 11 από τα ανευρεθέντα κλεμμένα αυτοκίνητα αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

764 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif