• Κατερίνα Παπασταματίου

Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου, Περιφέρειας για την πορεία των αντιπλημμυρικών μετά τις πυρκαγιέςΌπως μας ενημέρωσε η Περιφερειακη Σύμβουλος εντεταλμένη για θέματα έργων της περιφέρειας Αττικής Ευρώπη Κοσμιδη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Περιφέρειας με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές. Ακολουθεί η ανακοίνωση της:

«Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη χθες με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χ. Στυλιανίδη, τον υφ. κ. Τουρνά και στελέχη του υπουργείου με στόχο να ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία για τις δράσεις της Περιφέρειας, αλλά και να συζητήσουμε για τις ανάγκες που υπάρχουν και απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού σε συνεργασία κράτους-Περιφέρειας για την καλύτερη αντιπλυμμηρικη θωράκιση της Αττικής.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ενημέρωσαμε τον Υπουργό και τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας πως με δεδομένο το έκτακτο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, όλες οι τεχνικες υπηρεσίες και όχι μόνο της Περιφέρειας, έχουν εντατικοποιήσει όλες τις παρεμβάσεις αρμοδιότητάς της, όπως είναι οι καθαρισμοί ρεμάτων, οι οποίοι γίνονται σε καθημερινή βάση, με επιμέλεια και επαναλαμβανόμενα όπου απαιτείται κυρίως σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα όπως επισήμαναμε έχουν εντατικοποιηθεί οι ρυθμοί υλοποίησης και των αντιπλημμυρικών έργων αλλά και των έργων διευθέτησης ομβρίων που ήδη εκτελούνται σε ευρύτατο βαθμό, ενώ παρέδωσαμε στον κ. Στυλιανίδη, προς ενημέρωσή του, μία λίστα έργων και μελετών, που σχεδιάζονται από την Περιφέρεια, με προεκτίμηση κόστους υλοποίησης για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν, τα οποία, όπως ανέφεραμε επισταμένα απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της Αττικής.

Στην συνέχεια ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να συνδράμει τις υπηρεσίες του Υπ. Περιβάλλοντος και σε παρεμβάσεις εκτός των αρμοδιοτήτων της, όπως είναι η κατασκευή έργων στο ορεινό τμήμα των ρεμάτων με την προυπόθεση να αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες, ενώ παράλληλα θα διασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι.

98 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif