• Κατερίνα Παπασταματίου

Εορτή Αγίας Αικατερίνης και εγκαίνια Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου Αχαρνών - Πως συνδέονται;Μία ενδιαφέρουσα στιγμή της θρησκευτικής ιστορίας των Αχαρνών μας θύμισε με αφορμή τον εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ράπτης. Πως συνδέεται η Αγ. Αικατερίνη με τον Ιερό Ναό και Πολιούχο των Αχαρνών Άγιο Βλάσιο;Αγαπητοί ενορίτες και αδελφοί καλησπέρα,

η εκκλησία τιμά και εορτάζει την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης καθώς και την απόδοση της Θεομητορικής Εορτής των Εισοδιών της Θεοτόκου.

Όμως για την ενορία μας, την Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως καθώς και την πόλη των Αχαρνών η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και το έτος 1900 στις 25 Νοεμβρίου ο Μητροπολιτης Αθηνών Προκόπιος (Οικονομίδης) τέλεσε τα εγκαίνια του ναού μας. Του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Αχαρνών.

Σύμφωνα με την παράδοση τα εγκαίνια τελέστηκαν της Αγίας Αικατερίνης δεδομένου ότι υπήρχε παλαιότερα στο σημείο ναός της Αγίας Αικατερίνης.

Φέτος που η ανθρωπότητα είναι λαβωμένη από την πανδημία η ενορία μας είναι δίπλα λαβωμένη τόσο από την πανδημία όσο και από τον σεισμό που είχε σαν αποτέλεσμα να παραμένει ο ναός μας κλειστός.

Ας ευχηθούμε η Παναγία μητέρα μας και η Αγία Αικατερίνη, να μεσιτευσουν προς τον Πανάγαθο Θεό, έτσι ώστε να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την πανδημία αλλά και την ενορία μας με την αποκατάσταση των ζημιών και το άνοιγμα του ναού. Ας ελπίσουμε του χρόνου να κάνουμε πανηγυρικό εσπερινό στο μεγαλοπρεπή ναό μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιαίτερα σε όσες εορτάζουν αύριο.

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ράπτης.

420 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif