• Κατερίνα Παπασταματίου

Με επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Άνω ΛιοσίωνΜε επισημότητα τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, έδρα του καλλικρατικού Δήμου Φυλής.

Ο εορτασμός άρχισε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με τριήμερο σημαιοστολισμό.

Το πρωί της Επετείου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν πανηγυρική κωδωνοκρουσία, όρθρο και αρχιερατικη θεία λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών κ Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρα.

Κορυφαία στιγμή του θρησκευτικού μέρους των εκδηλώσεων αποτέλεσε η πανηγυρική δοξολογία, παρουσία των σημαιών του Δήμου, των σχολείων και των κοινωνικών φορέων.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και σύσσωμα το Δημοτικό Συμβούλιο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Άνω Λιοσίων. Επίσης εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, των κομμάτων, των λοιπών πολιτικών αρχών και πολύς κόσμος.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.


ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των πεσόντων περιελάμβανε το δεύτερο μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, οι σημαιοφόροι, ο κλήρος,οι επίσημοι και ο κόσμος, πορεύθηκαν, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, στην Πλατεία Ηρώων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των πεσόντων.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για το ηρωικό κατόρθωμα των αγωνιστών του 1821 και εξήρε την ανάγκη για εθνική ενότητα, εν όψει της πολεμικής σύγκρουσης και των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή μας.

Το μέρος των εκδηλώσεων μνήμης συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον, από το ΣεβασμιώτατοΜητροπολίτη Αθηναγόρα, το Δήμαρχο Χρήστο Παππού,τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή (εκ μέρους των αντίστοιχων φορέων),τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νικόλαο Λιόσηκαι τον αναπλ. Δήμαρχο Γεώργιο Κρητικό (εκ μέρους του ΕΕΣ), τους εκπροσώπους των κομμάτων, των στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών πολιτικών αρχών.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με τήρηση σιωπής ενός λεπτού και με ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ


Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, ενώπιον των επισήμων, κορυφώθηκαν, στα Άνω Λιόσια οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην παρέλαση, που άνοιξε με τη Φιλαρμονική, τη σημαία του Δήμου Φυλής και το Λάβαρο της Απελευθέρωσης της Αθήνας, πήραν μέρος οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι των Άνω Λιοσίων.

Όλα τα τμήματα έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και καταχειροκροτήθηκαν από τους επισήμους κι από τον κόσμο.

80 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif