• Κατερίνα Παπασταματίου

Μεγάλο ευχαριστώ του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού σ’όσους με αυταπάρνηση βοήθησαν απέναντι στη κακοκαιρία


Με μια φωτογραφία μέσα από το αμαξοστάσιο με εργαζόμενους, αντιδημάρχους, συνεργάτες,

μετά από ένα κυριολεκτικά άνισο αγώνα με την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους με αυταπάρνηση επί 4 μέρες και νύχτες πάλευαν να κρατήσουν την πόλη ανοιχτή. Και αν αυτό για κάποιους φαίνεται απλό ή αυτονόητο, να θυμίσουμε πως σε γειτονικούς δήμους, με χαμηλότερο υψόμετρο, έκταση και περισσότερα μέσα, ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους! Είναι από τις φορές εκείνες που η συνεργασία, η αυταπάρνηση, η σκληρή δουλειά απέδωσε καρπούς προς όφελος των δημοτών. Εννοείτε πως υπήρξαν δρόμοι με χιόνια σε κάποιες γειτονιές όμως μετά τις εικόνες που αντικρίζουμε σε όλη την Αττική, τις τεράστιες καταστροφές και τους εγκλωβισμούς το βέβαιο είναι πως η δημοτική αρχή των Αχαρνων κέρδισε με το σπαθί της την μάχη απέναντι στην κακοκαιρία και αξίζει σε όλους ένα μπράβο!


Ακολουθεί το Δημόσιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού:

Ύστερα από τέσσερις μέρες και στο τέλος μίας ακόμη δύσκολης συγκυρίας για το Δήμο Αχαρνών, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν με αυταπάρνηση όλες τις προηγούμενες μέρες για να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα. Όχι μόνο αυτούς που βλέπετε στη φωτογραφία, αλλά και πάρα πολλούς άλλους ακόμη. Κάθε αιρετό και κάθε υπάλληλο που έμεινε ξάγρυπνος, που δούλεψε χωρίς ωράριο, που μέσα στο χιονιά δεν σταμάτησε να εργάζεται για να μείνει η πόλη μας προσβάσιμη και ασφαλής. Τους χειριστές των μηχανημάτων, τους Αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και όλων των διευθύνσεων.


Όλοι κατέβαλαν μια τεράστια προσπάθεια και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Επίσης ευχαριστώ την Αστυνομία και ειδικότερα τον Ταξίαρχο Δυτικής Αττικής κ. Β. Κωστούλα για την εξαιρετική συνεργασία.

Ευχαριστώ όμως και όλους τους συνδημότες μας για τη συνεργασία τους και για την ανταπόκρισή τους στις οδηγίες μας, καθώς έτσι αποφεύχθηκαν σοβαρά προβλήματα και έγινε η δουλειά των συνεργείων λίγο πιο εύκολη.


Όλοι μαζί αποδείξαμε πως με σωστό συντονισμό και πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να τα καταφέρουμεΣπύρος Βρεττός: Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Κρατήσαμε ανοιχτή την πόλη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ανταποκρίθηκε ο Δήμος Αχαρνών στην κακοκαιρία που έπληξε με σφοδρότητα την Αττική, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94.0» και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε ο κ. Σπ. Βρεττός αν και η κατάσταση ήταν αρκετή δύσκολη καθώς το 65% του δήμου βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, ο δήμος είχε προετοιμαστεί κατάλληλα και ανταποκρίθηκε καλύτερα από άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή είχαν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου όπως κι όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονταν στη διαχείριση της κρίσης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν πάρει σαφείς οδηγίες και είχε σχεδιαστεί ο τομέας δράσης κάθε οχήματος.

Από τη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα φαινόμενα ο Δήμος έβγαλε έναν στόλο 21 οχημάτων κάθε τύπου, τα οποία επιχειρούσαν σε όλη την έκτασή του με σκοπό τη διατήρηση των κεντρικών δρόμων, ανοιχτών. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια συνέδραμε με δύο μηχανήματα που επιχειρούσαν στην Λεωφόρο Κύμης και στην Λεωφόρο Καραμανλή.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αχαρνών, όταν έπαυσαν τα έντονα φαινόμενα, υπήρξε ανασχεδιασμός των επιχειρησιακών διαδικασιών σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών ώστε τα οχήματα να καλύψουν το σύνολο της έκτασης του δήμου. Ο κ. Σπ. Βρεττός τόνισε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται μέχρι να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι ενώ οι αλατιέρες θα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους ώστε να διατηρηθούν ανοιχτοί για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης ο δήμαρχος Αχαρνών τόνισε ότι ήταν ελάχιστα και όσα εκδηλώθηκαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Όπως είπε γνωρίζοντας από άλλες κρίσεις, το ενδεχόμενο να κοπεί το ρεύμα, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία, από την προηγούμενη Παρασκευή, με το ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα. Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα ο δήμος είχε φροντίσει μέσω της υπηρεσίας πρασίνου να κλαδέψει όλα τα δέντρα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Τέλος, ο κ. Σπύρος Βρεττός ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και όλο το προσωπικό που συνέβαλαν αποτελεσματικά και κάτω από αντίξοες συνθήκες στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

164 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif