• Κατερίνα Παπασταματίου

Δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση του ΙΝ Αγ. Βλασίου ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας


Ένα βήμα πριν την αποκατάσταση του βρίσκεται ο καθεδρικός Ιερός Ναός Αγ. Βλασίου Αχαρνών, καθώς η επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στις Αχαρνές αναπτέρωσε την ελπίδα όλων.

Ο Υφυπουργός, που δεν βρέθηκε τυχαία στον Δήμο Αχαρνών, λίγο μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, συνομίλησε στην κεντρική πλατεία με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρα και στελέχη της δημοτικής αρχής, για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του Ιερού Ναού που υποστεί ζημιές από τον σεισμό της της 19ης Ιουλίου του 2019.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως μετά την κατάθεση ώριμης μελέτης από τον Δήμο Αχαρνών, η αδειοδότηση της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών αναμένεται εντός του Απριλίου. Η είδηση χαροποίησε τους παρευρισκόμενους που αμέσως την μετέφεραν στους πιστούς.


Και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στηρίζει την προσπάθεια Στέλιου Πέτσα - Αθηναγόρα - Βρεττού

Τους έντονους δεσμούς που ενώνουν τον Δήμο Φυλής με τον Δήμο Αχαρνών, πολύ περισσότερο από άλλους γειτονικούς δήμους, τους γνωρίζουμε χρόνια. Με την παρουσία του την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Δημαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στον δήμο Αχαρνών έδειξε έμπρακτα και την στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλει ο Μητροπολίτης κκ. Αθηναγόρας και η δημοτική αρχή στην αποκατάσταση του Αγ. Βλασίου. Συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Υφυπουργό κ Πέτσα για το δίκαιο αίτημα αποκατάστασης του ναού όμως δεν λησμόνησε να αναφερθεί και σε πολλά από τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στον Δήμο Φυλής. Κάτι που μετά το πέρας της συζήτησης φάνηκε πως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο καθώς ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας έδειξε πως αναγνωρίζει πως οι δυο δήμοι χρειάζονται την ομπρέλα της πολιτείας κάνοντας πράξη έργα μεγάλης σημασίας για τους δημότες! Έτσι και ο Δήμος Φυλής φάνηκε πως είχε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με έναν Υπουργό της Κυβέρνησης που δείχνει από την πρώτη στιγμή πως εκτιμά το έργο το τοπικής αυτοδιοίκησης.
893 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif