• Κατερίνα Παπασταματίου

Συνεχίζονται οι καταγραφές των πληγέντων σε Βαρυμπόμπη & Θρακομακεδόνες


Ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς οι καταγραφές των πληγέντων. Οι καταγραφές πραγματοποιούνται από κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (11/8). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στα κτήρια ενδιαφέροντος (κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους) μετά τις 9 το πρωί.

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου από τις 9 το πρωί έως αργά το μεσημέρι θα βρίσκονται κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών:

Στο κοινοτικό κατάστημα Θρακομακεδόνων

Στην πλατεία Βαρυμπόμπης


Εκεί θα μπορούν να απευθύνονται οι συνδημότες μας, κτήρια των οποίων έχουν υποστεί καταστροφές από την πρόσφατη πυρκαγιά και δεν έχουν καταγραφεί ακόμη.


Από εκεί με τη συνοδεία μηχανικών θα κατευθύνονται στο κτήριο που έχει πληγεί για επιτόπια καταγραφή.


Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης:

Συνεχίζεται η διαδικασίας χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών.

Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας εγκρίνεται αρχικά η χορήγηση επιδόματος πρώτων βασικών αναγκών 600 ευρώ.


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι η σχετική αίτηση και η δήλωση Ε1 τελευταίου έτους.

➡️Οι πληττόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσκομίσουν στην Περιφέρεια Αττικής αίτηση και μια σειρά δικαιολογητικών, για τα οποία μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής: 213-2005310, 213-2005289, 213-2005288, 213-2005301, 213-2005295.


➡️Οι πληγέντες δημότες μπορούν να απευθύνονται στο Κοινοτικό κατάστημα Θρακομακεδόνων και το κιόσκι της πλατείας Βαρυμπόμπης για τα είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα.


🚨Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΔΑΠ εργάζονται όλο το 24ωρο για την αποκατάσταση των δικτύων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχει προκύψει.


🚨Τη συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έχει ζητήσει για τις πληγείσες περιοχές ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός για τις επόμενες μέρες. Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών, καθώς συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης, αλλά και επέμβασης.


✅Ήδη τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων για την αποκομιδή τόσο των κηπαίων όσο και των καμένων.


🚨Η υπηρεσία Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα συντονίζοντας δράσεις, περιθάλποντας ζώα και ταιριάζοντας αναζητήσεις.

☎ Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132072383 (07:00-15:00)


Για οποιαδήποτε πληροφορία οι δημότες μπορούν πάντα να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: ☎213-2072300-1.


Το μεγαλύτερο μέρος της καταγραφής των πληγέντων έχει πλέον ολοκληρωθεί από τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών που επισκέφθηκαν τις περιοχές του Δήμου μας.

22 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif