• Κατερίνα Παπασταματίου

Κυκλοφοριακή αγωγή & οδική ασφάλεια από την δημοτική αστυνομια των Αχαρνών στα σχολεία!


Πραγματοποιήθηκε και την φετινή χρονιά 2020 – 2021, με πρόταση του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Μιχάλη Βρεττού, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια», που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών σε θέματα κυκλοφορίας και ορθής συμπεριφοράς στο δρόμο με διαδραστικό τρόπο.


Απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια), ενώ έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατά την είσοδο στη σχολική μονάδα, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, ενώ ήταν υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ. Λόγω των συνθηκών, υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσής του με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Βρεττός δήλωσε:

«Όλοι είχαν συνδέσει τη Δημοτική Αστυνομία με τη λέξη πρόστιμο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας και σε συνεργασία με τον Δήμαρχό μας Σπύρο Βρεττό, έχουν αλλάξει πολλά στη λειτουργία της και οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, από τον Διευθυντή μέχρι και τους υφισταμένους.

Και όλα αυτά με ελάχιστα άτομα μιας και η Δημ. Αστυνομία απαρτίζεται μόνο από 10 άτομα. 10 άτομα για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας. Ο καθένας τους είναι ένας μικρός ήρωας και πιστέψτε με, έχουν πέσει πολλά ξενύχτια για να προγραμματιστούν όλα αυτά!»

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας (Τμήμα Αστυνόμευσης) 210 2415472


66 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif