• Κατερίνα Παπασταματίου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Το όνειρο της αείμνηστης Ελένης Σαχσανίδη έκαναν πράξη Σπ. Βρεττός - Γ. ΠετάκοςΜετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο για το οποίο έδωσε αγώνες ώστε να δημιουργηθεί και να φτάσει στο σημείο να βοηθάει εκατοντάδες άπορες οικογένειες του Δήμου Αχαρνών, η αείμνηστη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Σαχσανίδου είχε σαν όνειρο την δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου. Ένας από τους πολλούς λόγους που ένωσε τις δυνάμεις της με την παράταξη του τότε Υποψήφιου, σήμερα Δημάρχου, Σπύρου Βρεττού ήταν και η δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου. Δυστυχώς η μοίρα όμως δεν επέτρεψε στην γλυκιά Ελένη να κάνει πράξη το κοινωνικό φαρμακείο, το έκαναν όμως οι συνεργάτες της που την ημέρα των εγκαινίων του δεν την λησμόνησαν στιγμή!Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε παρουσία της δημοτικής αρχής και αρκετών επισήμων και πολιτών τα εγκαίνια του πρώτου Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αχαρνών που στεγάζεται στον Προφήτη Ηλία, απέναντι σχεδόν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

“Μία ακόμη κοινωνική δομή η οποία λειτουργεί έπειτα από αρκετά χρόνια με σκοπό τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συνδημοτών μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφεραμε να ξεπεράσουμε τις οποίες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να σταθούμε δίπλα στους συνδημότες που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν να ανοίξει το Κοινωνικό Φαρμακείο. Τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετάκο που υλοποίησε το έργο που είχε ως στόχο και η αείμνηστη Ελένη Σαχσανίδη, τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Πολιτικής, τους φαρμακοποιούς της πόλης μας, όπως και τους συλλόγους και φορείς που προσέφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Επίσης όλους όσους εργάστηκαν για την αναμόρφωση του χώρου, καθώς έγινε ομαδική δουλειά, που θα έχει και συνέχεια. Να ευχαριστήσω όμως και τους συνδημότες μας που έφεραν και φέρνουν φάρμακα, στέλνοντας ξανά το μήνυμα της αλληλεγγύης.Ένα μήνυμα αισιόδοξο, ένα μήνυμα που όσο διαδίδεται, τόσο καλύτερος γίνεται ο κόσμος μας, τόσο καλύτερη γίνεται η πόλη μας.” δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών.

Στόχος του κοινωνικού φαρμακείου, όπως δήλωσε και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πετάκος, ο οποίος κι αυτός με την σειρά του ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν ώστε να σταθεί στα πόδια του το κοινωνικό φαρμακείο, είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, καθώς και η ευαισθητοποίηση και συνδρομή των πολιτών, των τοπικών φαρμακείων αλλά και συλλόγων.

Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Ράπτης, ενώ παρευρέθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Μ. Βρεττός, Ν. Δαμάσκος, Γ. Σιδηρόπουλος, Δ. Κωφός, Α. Αραμπατζής, Ν. Ξαγοράρης, Χρ. Κατσανδρή, οι Πρόεδροι ΔΗΚΕΑ Ι. Νίκας, ΑΡΩΓΗ Μ. Μπούκη, ΔΗΦΑ Α. Ζαχαριάδη, Πρωτ/θμιας Σχ. Επ. Χ. Ορφανίδης, ο Διευθ. Σύμβ. Ι. Μίχας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θ. Κατσιγιάννης, Γ. Βλάχου, καθώς επίσης πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και φορέων.


835 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif