• Κατερίνα Παπασταματίου

Ο κορωναιός χτύπησε ανελέητα τους ανθοπαραγωγούς και την Ανθαγορά των Αχαρνών


Πολλά είναι τα επαγγέλματα εκείνα που από την έναρξη των απαγορεύσεων για την αποφυγή εξάπλωσης του Κορωναίου έχουν πληγεί οικονομικά. Στις Αχαρνές μια από τις δραστηριότητες που άντεξε εκατοντάδες χρόνια και πολλές κακουχίες ήταν οι ανθοπαραγωγοί. Οι ανθοπαραγωγοί δραστηριοποιούνταν κυρίως στα βόρεια τμήματα των Αχαρνών με τεράστιες εκτάσεις λουλουδιών που προωθούσαν όχι μόνο στις Αχαρνές, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο μάλιστα πριν από δεκαετίες το κράτος δημιούργησε την Κεντρική Ανθαγορά Ελλάδος στην Αμυγδαλέζα ήταν κ αυτός (φυσικά συνέβαλε κ η προώθηση από μέρους του συντοπίτη μας Υπουργού κ Γιώτα).

Σήμερα με αφορμή ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στο Τατόι και συγκεκριμένα στα κτήματα του κ Μόσχου θυμηθήκαμε άλλη μία οπτική γωνία των Αχαρνών! Μια γωνία που μας κάνει υπερήφανους καθώς με μόχθο και αγώνα, σιωπηλά και με προσήλωση οι παραγωγοί μας εκτός από το ότι κάνουν την πόλη μας πιο όμορφη, μας διαφημίζουν για κάτι θετικό!

Σήμερα όμως οι παραγωγοί αλλά και οι έμποροι ανθέων δυστυχώς πλήττονται κ αυτοί ανεπανόρθωτα καθώς ευαίσθητα λουλούδια που πάλευαν όλο τον χρόνο ώστε αυτή την περίοδο να ανθίσουν για να διατεθούν στο αγοραστικό κοινό κόβονται από τα χωράφια και πετιούνται στα σκουπίδια! Σε παρόμοια μοίρα βρίσκονται και οι έμποροι που καθημερινά πετούν τα εμπορεύματα τους κι αυτοί στην ανακύκλωση! Το κλείσιμο των ανθοπωλείων αλλά και η επιλογή πολλών εμπόρων να μην πωλούν στις λαϊκές αγοράς προκάλεσε τον στραγγαλισμό ενός τόσο ευαίσθητου παραγωγικού τομέα. Ευχόμαστε την Πρωτομαγιά να ανθίσει η ελπίδα, να δούμε φως στο σκοτεινή τούνελ που όλοι μαζί διασχίζουμε και να είναι η αφετηρία για ένα καλύτερη πιο αισιόδοξο κ κυρίως πιο υγιές μέλλον για όλους.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Παπασταματίου
521 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif