• Κατερίνα Παπασταματίου

Λούλα η ανεξάρτητη τρίχα - Το νέο παραμύθι της Κατερίνας Δίελα


Το νέο της παραμύθι με τίτλο «Λούλα η ανεξάρτητη τρίχα» κυκλοφόρησε η Κατερίνα Δίελα που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παραμυθιών που στόχο έχουν εκτός από την ψυχαγωγία και την διαπαιδαγώγηση των μικρών μας φίλων.

Λίγα λόγια για το παραμύθι:

Μια φορά και έναν καιρό σ’ ένα καραφλό κεφάλι ζούσε η Λούλα η τρίχα. Η μία και μοναδική που είχε ο κύριος Σόλων και την πρόσεχε σαν τα μάτια του για να μην τη χάσει!

Όμως η Λούλα είχε άλλα σχέδια... Ήθελε να γνωρίσει τη ζωή, να ταξιδέψει, να δουλέψει και να ζήσει ανεξάρτητη. Κι έτσι μια μέρα αποφάσισε να αφήσει πίσω την παλιά της ζωή και να τολμήσει να φύγει μακριά. Ήταν αποφασισμένη να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.

Κατάφερε άραγε να βρει αυτό που έψαχνε;

Οι περιπέτειές της μας βοηθούν να σκεφτούμε και να συζητήσουμε τι σημαίνει ελευθερία, ευτυχία και αγάπη για τον άλλο.

Μέσα από ενδιαφέροντες χαρακτήρες, όπως τον κ. Σόλωνα, τον κουρέα, τον σκύλο, τους ψύλλους, τον φούρναρη, την ηθοποιό και τέλος το κοριτσάκι, η συγγραφέας παρουσιάζει με χιούμορ διάφορες πλευρές της ανθρώπινης κοινωνίας και μας θυμίζει πόση σημαντικό είναι να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες μας.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

H Κατερίνα Δίελα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ με ειδικότητα στο τένις και ασχολήθηκε κυρίως με την εκπαίδευση παιδιών στην προσχολική ηλικία.Το 2007 ίδρυσε την εταιρία Racket Planet, η οποία συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε Αθήνα και επαρχία, με αντικείμενο την εκμάθηση αθλημάτων. Το 2017 παρακολούθησε δυο κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής παραμυθιού. Η αγάπη της για τα παιδιά και η επιθυμία της να βρίσκει νέους τρόπους επικοινωνίας μαζί τους, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει να γράφει και εκείνη τα δικά της παραμύθια.Το πρώτο της παραμύθι «Ο δρακόντειος και η δράκαινα» περιέχεται στον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών» (Εκδόσεις Ωρίων) και το δεύτερο παραμύθι «Το γοριλάκι με το τάμπλετ» περιέχεται στον συλλογικό τόμο «πέντε ιστορίες και πέντε ζωγραφιές φτιάχνουν ένα βιβλίο» (Εκδόσεις Ωρίων).

Ο Αντώνης και η Κασσιανή, τα δυο παιδιά της, την εμπνέουν να συνεχίζει να δημιουργεί...

257 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif