• Κατερίνα Παπασταματίου

Μεγάλη Παρασκευή: Μέρα απόλυτου πένθους! Επιτάφιοι σε Αχαρνές & Άνω Λιόσια

Έγινε ενημέρωση: 5 Μαΐ 2021


Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη. Η μέρα που κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τους ορθοδόξους πιστούς. Γνωρίζουμε ότι το σεπτό θείο πάθος λειτούργησε λυτρωτικά για μας. Λυπούμαστε για τα αμαρτήματά μας, για την κατάπτωσή μας και προπαντός για την θεοκτονία. Παράλληλα όμως χαιρόμαστε που η Μεγάλη Θυσία του Χριστού έγινε αιτία και μέσον απολύτρωσης του ανθρωπίνου γένους. Η ανάσταση που επακολούθησε το θάνατο του Σωτήρος, έγινε η απαρχή και της δικής μας ανάστασης.

Οι μέρες που βιώνουμε δεν θυμίζουν το παρελθόν καθώς οι πιστοί πηγαίνουν μεν αλλά με φόβο στην εκκλησία καθ’όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ωστόσο, η PARNES NEWS όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίησε ένα μικρό οδοιπορικό στις ενορίες των Αχαρνών και συγκεκριμένα στους: ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, ΙΝ Αγίας Τριάδος Θράκομακεδόνων, Αγ. Πέτρου & Παύλου Βαρυμπόμπης, Αγ. Πέτρου & Παύλου Αχαρνών, Α. Κων/νου Άνω Αχαρνών, Αγ. Κων/νου & Ελένης Κόκκινου Μύλου, Αγίας Άννας, Αγίου Διονυσίου, Αγ. Κων/νου Κεντρικό Μενίδι, Αγ. Νικολάου, στον Μητροπολιτικό Ναό Άνω Λιοσίων Αγ Κων/νου & Ελένης, στον Αγ. Στυλιανού Ζεφυρίου και αποτύπωσε με τον φωτογραφικό της φακό τους Επιταφίους κάθε γειτονιάς. Η κατάνυξη των πιστών που συναντήσαμε, παρότι με μάσκες και ιδιαίτερη προσοχή όλοι, εμάς μας έδωσε δύναμη και αισιοδοξία πως όλα θα αλλάξουν αρκεί να έχουμε πίστη και υπομονή!

Καλή Ανάσταση!
683 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif