• Κατερίνα Παπασταματίου

Το Μενίδι ψηλά στην αντζέντα των χρηματοδοτούμενων & εκτελούμενων έργων Αντιπλημμυρικής θωράκισης


Δήλωση της Περιφερειακής Συμβούλου - Εντεταλμένης Τεχνικών Έργων της Περιφερειας Αττικής Ευρώπης Κοσμίδη: Νιώθω περήφανη και πολύ ικανοποιημένη σήμερα γιατί μετά από απαίτηση ετων και συνεπικουρούμενη απο τον Περιφεριάρχη Αττικης εισηγούμαι το πλέον σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή των Αχαρνών. Σήμερα λοιπον, κατατίθεται η πρόσκληση σε διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση διακήρυξης για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή Συλλεκτήρα Σ2 και Δεξαμενής Ανάσχεσης Δ2 στον παλαιό οικισμό του Δήμου Αχαρνών», συνολικού προϋπολογισμού 8.352.158 ευρώ❗️Το έργο αυτό περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης των επιφανειακών ομβρίων υδάτων της περιοχής του Παλαιού Οικισμού του Δήμου Αχαρνών και συγκεκριμένα της περιοχής μεταξύ των οδών Αγ. Τριάδος, Αριστοτέλους και Κολοκοτρώνη. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη αλλά και υπερήφανη διότι ως εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων συμβάλλω αποφασιστικά σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών των Αχαρνών.

Είναι ένα έργο επιβεβλημένο και ζωτικής σημασίας για το παλαιο Μενίδι και τις όμορες γειτονιές, ένα έργο που πέρασε από ατελείωτες καθυστερήσεις, ανούσιες διαβουλεύσεις ετών και άσκοπες χρονοβόρες αντεγκλήσεις και που τελικά με το πείσμα μου στο μέσο της θητείας μου ως εντεταλμένη έργων γίνεται πραξη.

Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας οπως προανέφερα για μια περιοχή την οποία γνωρίζω καλά και γιατί γεννήθηκα και μενω ακόμα εδω.

Το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό με τα καινούρια δεδομένα που επιφέρει η κλιματική κριση και οι τελευταίες πυρκαγιές καθίστατο ουσιαστικά ποιο επιτακτικό από ποτέ.

Θα θυμάμαι πάντα την σημερινή μέρα καθώς θα σηματοδοτεί για μένα την επικράτηση της λογικής, την δημιουργική προσπάθεια και την τροχοδρόμηση της πραγματοποίησης ενός πολυ σημαντικού έργου με προστατευτικό πρόσημο και σημαντικά κοινωνικά οφέλη για τον τόπο μου.

Ως νέος άνθρωπος και ως μηχανικός επιστήμονας αναρωτιόμουνα γιατί η περιοχή που μεγάλωνα με τους συμπολίτες μου έχει μείνει τόσο πίσω με απώλειες ζωών, καταστροφές δρόμων και περιουσιών μετά από μια έντονη βροχόπτωση.

Σήμερα μερικά χρόνια μετά έχοντας πλήρη γνώση της ιστορικότητας και των ιδιαιτεροτήτων αυτού του έργου υψίστης σημασίας για τις Αχαρνές και ούσα η εισηγήτρια του έχω να πω συνοψίζοντας τα εξής,

Πρώτον οφείλουμε πλέον όλοι μας στην αυτοδιοίκηση να προχωρήσουμε τα χρηματοδοτούμενα Έργα στην πράξη γιατί είναι προς όφελος και την Ασφαλεια των πολιτών και πολλά από αυτά είναι επιβεβλημένα και αναγκαία όπως και το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό. Και δεύτερον, σε ότι με αφορά οφείλω να πω ότι θα συνεχίσω ως εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τεχνικών έργων έχοντας πάντα ως στόχευση τα κοινά επωφελή χρηματοδοτούμενα έργα της Αττικής να συνεργάζομαι άοκνα και με πάθος με οποιονδήποτε συνάδερφο, διοικητικό, πολιτικό ο οποίος ή η οποία τελικά θα τοποθετεί το συμφέρον των πολιτών και τα οφέλη των έργων πάνω από μικρότητες, πολιτικοποιημένες ιδεοληψίες, προσωπικές ή συλλογικές που αναδύονται ορθώς και πολύ λογικά μέσα στην δημόσια διοίκηση.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω εξ ονόματος και των πολιτών των Αχαρνών τόσο τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Ν. Πέππα όσο και τον συνάδελφο Θ. Κατσιγιάννη για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την προώθηση ενός σημαντικού έργου για όλοκληρο τον Δήμο μας.

Παραμένω στο πλευρό των συμπολιτών μου υποσχόμενη ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από το να κάνω πράξη τις απαιτήσεις τους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Για μια ακόμη φορά νιώθω ικανοποίηση διότι με τις μικρές δυνάμεις μου καταφέρνω να γίνομαι χρήσιμη στον τόπο μου.»

110 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif