• Κατερίνα Παπασταματίου

Μηνυτήρια αναφορά από τον δικηγόρο Βασίλη Ταουξή για τις φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Αφίδνες

Ο κ.Ταουξής ο οποίος είναι κάτοικος Θρακομακεδόνων πάνω από 25 χρόνια κάνει λόγο στην μηνυτήρια αναφορά του για πληροφορίες περί εμπρησμού και ολιγωρίας της Πυροσβεστικής

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατέθεσε ο δικηγόρος κ. Βασίλης Ταουξής για την καταστροφική πυρκαγιά σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες. Ο κ. Βασίλης Ταουξής ο οποίος είναι κάτοικος Θρακομακεδόνων πάνω από 25 χρόνια κάνει λόγο στην μηνυτήρια αναφορά του για πληροφορίες περί εμπρησμού και ολιγωρίας της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στις 13.40 σε πευκόφυτη περιοχή καταμεσής στο δάσος σε περιοχή που δεν υπάρχουν ούτε καλώδια της ΔΕΗ ούτε πυλώνες παρά μόνον δάσος, υπάρχουν οι εξής ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για τις οποίες σας ζητώ να ελέγξετε και να πράξετε τα νόμιμα.


1. Ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό εκ προθέσεως καθώς στο σημείο που ξέσπασε δεν υπάρχει δραστηριότητα της ΔΕΗ ούτε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα.2. Ότι για τη φωτιά ενημέρωσε την πυροσβεστική το πρώτο λεπτό που ξέσπασε αφενός το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοϊου αφετέρου ο ιδιώτης Στράτος Σαφιολέας, σύμφωνα με δημοσίευση του στο fb. 3. Ότι το αρχηγείο απάντησε και στους δυο πως “η φωτιά είναι υπό έλεγχο” δεδομένης και της απόλυτης άπνοιας που υπήρχε στην περιοχή.


4. Ότι στην περιοχή της φωτιάς τελικά προσήλθαν μόνον επίγεια μέσα πυρόσβεσης με μεγάλη καθυστέρηση (κατά πληροφορίες 1,5 ώρα μετά) λόγος για τον οποίον η φωτιά γιγαντώθηκε.


5. Ότι σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του αντιδημάρχου Αχαρνών την Τρίτη από το μεσημέρι ως το βράδυ ενώ η πυρκαγιά μαινόταν και απειλούσε τον οικισμό των Θρακομακεδόνων και έκαιγε σπίτια στην πλατεία της Βαρυμπόμπης στην φωτιά επιχειρούσαν μόνον δυο ελικόπτερα με προσέλευση και ρίψη νερού της τάξης μια φορά στην 1,5 ώρα.

6. Ότι το ρώσικο αεροπλάνο μεγάλης χωρητικότητας νερού BERIEV έκανε μόνο μια ρίψη νερού στην περιοχή και αποσπάσθηκε σε άλλες φωτιές στην Εύβοια και στην Μεσσηνία, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο αυτό όλη την κρίσιμη ημέρα της Τρίτης κατά την οποία θέριεψε η φωτιά στην Εύβοια και κάηκαν περιουσίες στην Βαρυμπόμπη να κόβει βόλτες μεγάλο μέρος της ημέρας αντί να ρίχνει νερό στις φωτιές.


7. Οτι εν συνεχεία νέα φωτιά ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη την Πέμπτη λόγω ελλιπούς φύλαξης στην περιοχή. (Έχει κυκλοφορήσει ανάρτηση ότι κάτοικος της Βαρυμπόμπης αντελήφθη τρία άτομα ντυμένους αστυνομικούς σε διπλανό από το σπίτι του οικόπεδο να έχει σύντομη στιχομυθία μαζί τους για το ποιοί είναι και τι κάνουν εκεί και να ξεσπά η νέα μεγαλύτερη της πρώτης φωτιά, όταν απομακρύνθηκαν).


8. Τέλος διαδίδονται πληροφορίες για σχέδια “ανάπτυξης” της ευρύτερης περιοχής των άλλοτε ανακτόρων του Τατοϊου ένεκα των οποίων πυροδοτήθηκε η φωτιά ώστε να καταστεί εφικτή η δυνατότητα εξέλιξης των οικοδομικών “αναπτυξιακών” σχεδίων.


9. Επίσης, ίδιες φήμες διαδίδονται για την γιγάντια πυρκαγιά στην Εύβοια προκειμένου να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες εκεί που υπήρχαν τα δάση, με βάση την κατάπτυστη απόφαση του ΣτΕ ότι ανεμογεννήτριες μπορούν να τοποθετούνται σε αναδασωτέες περιοχές.


Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα ως ενεργός πολίτης σας ζητώ να ελέγξετε την βασιμότητα των πληροφοριών αυτών και να ελέγξετε όλους τους εμπλεκόμενους που διά πράξεών τους ή διά παραλείψεών οδήγησαν στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του τελευταίου πνεύμονα της Αττικής και ολόκληρης της βόρειας Εύβοιας και τα αδικήματα του εμπρησμού εκ προθέσεως που προκάλεσε κίνδυνο σε πράγματα και σε ανθρώπους της ηθικής αυτουργίας στους εμπρησμούς αυτούς της Βαρυμπόμπης και της Εύβοιας, καθώς επίσης και της παράβασης καθήκοντος διά της πρόληψης πυρκαγιών και της έγκαιρης κατάσβεσης αυτών».


756 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif