• Κατερίνα Παπασταματίου

Νίκη Κολυβά: «Έφυγε» η αρχόντισσα της κεντρικής πλατείας των Αχαρνών


Αρκετοί την θυμούνται ως τραπεζική υπάλληλο να τους εξυπηρετεί με απίστευτη ευγένεια, οι περισσότεροι όμως έχουν να λένε για την αγαπημένη «Κυρία» της Κεντρικής Πλατείας των Αχαρνών που ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της. Ο λόγος για τη Νίκη Κολυβά που από σήμερα δεν βρίσκεται ανάμεσα μας βυθίζοντας στο πένθος τόσο την οικογένεια της όσο όμως και την κεντρική πλατεία, αλλά και όλους τους Συλλόγους στους οποίους πρωταγωνιστούσε κάθε φορά που συμμετείχε . Εκρηκτική παρουσία, μια γυναίκα που τίμησε τον ρόλο της τόσο ως μητέρα, σύζυγος και γιαγιά, όσο όμως και ως γυναίκα!

Δεν συνηθίζω να γράφω σε πρώτο πρόσωπο, ωστόσο, Νίκη Κολυβά είναι για έμενα μια εξαίρεση! Η Νίκη που γνώρισα εγώ ήταν μια γυναίκα που πολλές νεότερες θα ήθελαν να μοιάσουν αλλά και που ήταν Τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα. Ως τραπεζικός ήταν τυπική και άψογη, όμως το ταπεραμέντο της ήταν αυτό που μετά την συνταξιοδότησή της

την ανέδειξε ως μια από τις πιο έντονες γυναικείες προσωπικότητες των Αχαρνων. Βαθειά θρησκευόμενη την είχαμε συνδυάσει με πολλές από τις φιλανθρωπικές δράσεις του Ιερού Ναού Αγίου Βλασσίου αλλά και σε δράσεις του Συνδέσμου Παναγίου Τάφου. Η Νίκη Κολυβά λάτρευε την λαογραφία, συμμετείχε με ερευνητικά της συγγράμματα στα ιστορικά συμπόσια της ΙΛΕΑ στην οποία επίσης ήταν μέλος, όπως και στο Λύκειο Ελληνίδων.

Ωστόσο, η Νίκη Κολυβά ήταν μια πολυσχιδής προσωπικότητα! Την γνώρισα ως υπέρμαχο των δικαιωμάτων της γυναίκας. Με στήριξε στην κομματική οργάνωση της ΝΔ των Αχαρνών κι αυτό γιατί θεωρούσε πως πρέπει οι γυναίκες αυτής της πόλης να υποστηρίζουν η μια την άλλη, ώστε να αναδεικνύονται τα προβλήματα τους και κυρίως να βρίσκονται λύσεις.

Η Νίκη Κολυβά έφυγε νωρίς! Τέτοιες προσωπικότητες αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό. Αυτό που θα παρηγορεί την οικογένεια της είναι πως η Νίκη Κολυβά έφυγε αφήνοντας πίσω της πλούσιο έργο αλλά κυρίως ανθρώπους που έχουν να πουν για εκείνη μόνο καλά λόγια!

Καλό Ταξίδι Νίκη Κολυβά!

Η Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών από σήμερα θα είναι πιο άδεια από ποτέ. Όλοι όμως θα συνεχίσουμε να κοιτάζουμε ψηλά στο μπαλκόνι να σε δούμε να μας χαιρετάς και να μας στέλνεις τα φιλιά σου! Γιατί χαμόγελα σαν το δικό σου δεν σβήνουν έτσι απλά...

Κατερίνα Παπασταματίου

Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη Νίκη Κολυβά θα πουν οι συγγενείς και φίλοι την Δευτέρα 2/11 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών στις 14:30.

2.663 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif