• Κατερίνα Παπασταματίου

Ο Λ. Αυγενάκης στην Ανάβαση Ιστορικών αυτοκινήτων στην Πάρνηθα


Το «παρών» στην αναβίωση της Ανάβασης Πάρνηθας, τον μοναδικό αγώνα αυτοκινήτων που ξεκίνησε να διεξάγεται πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (το 1932), έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο δημοφιλέστερος και ιστορικότερος αγώνας ανάβασης στην Αττική, διοργανώθηκε για τελευταία φορά το 1969 και αναβίωσε το 2017, με τη συμμετοχή ιστορικών αυτοκινήτων, από την Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας.

Η ιστορική ανάβαση της Πάρνηθας αναβίωσε ξεκινώντας από το Μετόχι με τερματισμό στο Μπάφι.

Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία του δήμου Αχαρνών με την ΦΙΛΠΑ, όπου ιστορικά αυτοκίνητα έτρεξαν σε μια από τις πιο όμορφες και διαχρονικές διαδρομές,κάτι που επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός

Μια ανάβαση που χάρισε μοναδικές στιγμές στους λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων, ενώ όλοι επισήμαναν την εξαιρετική διοργάνωση.


Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, αλλά και ως ένθερμος υποστηρικτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επίσης παρόντες ήταν οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, π Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Χάρης Δαμάσκος, εκ μέρους της Περιφέρειας ο κ. Κατσιγιάννης και η κ. Βλάχου, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Βρεττός, Άγγελος Αραμπατζής, Δημήτρης Κωφός, Γιώργος Σιδηρόπουλος, οι πρόεδροι ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας, ΔΣ Θέμης Οικονόμου, ΔΗΦΑ Αγγελική Ζαχαριάδη και ο οργανωτικός γραμματέας της Ν.Δ. Στέλιος Κονταδάκης.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Προς τιμή και στη μνήμη των παλιών αγωνιζομένων της κλασσικής διαδρομής 10χλμ, που άφησε εποχή, αναρτήσαμε πλάκα στο ιστορικό σημείο εκκίνησής της στο Μετόχι και κατόπιν 70 ιστορικά αυτοκίνητα ξαναέζησαν την δόξα και τις συγκινήσεις της ανάβασης. Η Ανάβαση της Πάρνηθας άνοιξε πριν από σχεδόν 90 χρόνια το δρόμο του Motorsport στη χώρα μας και είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε ξανά σε φάση εξωστρέφειας και πλήρους ανάπτυξής του στη χώρα μας.

Τα συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων ήταν καθολικά για την μεγάλη επιτυχία της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο, αλλά και για τη διοργάνωση, αυτές της ημέρες, του Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό και την βούληση για διεθνή αναβάθμισή του, όπως επίσης και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Junior, στο τέλος Ιουλίου στη Μεγαλόπολη».

53 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif