• Κατερίνα Παπασταματίου

Οδοιπορικό του PARNES NEWS στην Βαρυμπόμπη - Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Δήμος Αχαρνών


Ρεπορτάζ: Κατερίνα Παπασταματίου Βαδίζοντας στους δρόμους της Βαρυμπόμπης, εκεί όπου μικρά παιδιά παίζαμε ανέμελα στα δέντρα, κάνοντας ισορροπία στα πεζούλια του "κυρ Βασίλη" (στους σημερινούς Ιώνες) την ώρα που οι μεγάλοι έτρωγαν το παγωτό τους, στα ίδια δρομάκια σήμερα κληθήκαμε να αποτυπώσουμε εικόνες που θυμίζουν κόλαση... Η διαδρομή που κάποτε φάνταζε "εκδρομή" σήμερα ήταν απλά ένα μαρτύριο βγαλμένο από το πιο άσχημο εφιάλτη. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Τατοίου η στάχτη προμηνύει την καταστροφή. Σε λίγα μόλις μέτρα η καταστροφή αποκαλύπτεται. Τα πρώτα κτήματα που καταστράφηκαν έκαναν την εμφάνισή τους. Εκεί που πριν λίγες ώρες τα χαμόγελα και οι ευχές των νεονύμφων ακούγονταν απ' άκρη σε άκρη, σκεπάζουν οι στάχτες και τα αποκαίδια. Ακόμη και το αεροδρόμιο δεν γλύτωσε από τις πύρινες γλώσσες που λίγο έλειψαν να "πηδήξουν" και στο Ολυμπιακό Χωριό Ένα από τα κτίρια της Σχολής Ιπταμένων παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ μαύρο είναι και μέρος του αεροδρομίου. Λένε πως τα άλογα είναι από τα πιο έξυπνα και παράλληλα ευαίσθητα ζώα, η πύρινη λαίλαπα δεν λυπήθηκε ούτε τις κραυγές των υπευθύνων ούτε όμως τα υπερήφανα ζώα που άλλα έφυγαν από τους στάβλους με τρόμο τρέχοντας ελεύθερα για να σωθούν, κι άλλα πρόλαβαν να τα φορτώσουν σε νταλίκες ώστε να μεταφερθούν. Όμως, τα "σπίτια" τους κάηκαν ολοσχερώς...

Όπως κάηκαν και 76 σπίτια ολοσχερώς και υπέστησαν 18 σοβαρές ζημιές (σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις) αφήνοντας στον δρόμο δεκάδες οικογένειες και εκατοντάδες συνανθρώπων μας με πληγές που δεν όμως δεν θα κλείσουν ποτέ, ακόμα κι αν οι φλόγες πλέον δεν υπάρχουν...

Δεκάδες και οι επιχειρήσεις, κτήματα, ταβέρνες και καφετέριες "έπεσαν" στην άνιση μάχη της πυρκαγιάς που δεν έκανε διακρίσεις...

Όπως διακρίσεις δεν έκανε και στα δεκάδες ζώα που έχασαν την ζωή τους...

Η πλατεία της Βαρυμπόμπης δεν θα είναι πλέον η ίδια...

Η Βαρυμπόμπη και οι κάτοικοι της δεν θα νιώθουν υπερήφανοι που ζουν στον απόλυτο παράδεισο... Κι αυτό γιατί "κάτι" ή "κάποιος" τους το στέρησε με το "έτσι θέλω"...

Ο Δήμος Αχαρνών ήταν πάντοτε υπερήφανος για την Βαρυμπόμπη. Σήμερα ο Δήμος Αχαρνών πενθεί, όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να το βάλει ούτε κάτω, ούτε στα πόδια. Αντιθέτως πρέπει να σταθεί δυνατός και να βοηθήσει όχι μόνο στην αναδάσωση της περιοχής, αλλά και τους κατοίκους και επαγγελματίες!

Η 3η Αγούστου του 2021 ας μην είναι το τέλος, αλλά η αρχή για κάτι καλύτερο.

Το σίγουρο είναι πως δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ακούσουμε ξανά τον Δήμαρχο μας Σπύρος Βρεττό, να φωνάζει "καιγόμαστε μας ακούει κανείς?", ούτε τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Βρεττό με δάκρυα να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια γιατί καίγονται τα σπίτια των συνδημοτών του! Ναι τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα αυτά. Ναι ίσως θα μπορούσε η κατάσταση να είναι και χειρότερη, όμως θα μπορούσε και να μην είχε συμβεί όλο αυτό!

Σας παραθέτουμε ένα βίντεο με εικόνες που εμάς μας συγκλόνισαν ευχόμαστε να είναι οι τελευταίες γιατί ο Εθνικός μας Δρυμός και οι κάτοικοι του δεν αντέχουν άλλα χτυπήματα. Προηγούμενως όμως θέλουμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε όλους όσους έδωσαν και την ψυχή τους για την κατάσβεση της φωτιάς πυροσβέστες, πολιτικη προστασία, δημοτικοί υπάλληλοι, εθελοντές, φιλοζωικές, δήμος, περιφέρεια, ΟΛΟΙ βοήθησαν και τους παροτρύνουμε να συνεχισουν να βοηθούν τόσο τους κατοίκους όσο και το ίδιο το βουνό μας!
Κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Δήμος Αχαρνών

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Αχαρνών για μήνες.

Με ένα μπαράζ ταχύτατων διαδικασιών ολοκληρώθηκε στο συντομότερο χρονικό διάστημα η κήρυξη του Δήμου Αχαρνών σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός από την πρώτη στιγμή, προσπάθησε να αξιοποιήσει κάθε λεπτό, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει η συγκεκριμένη απόφαση.

Έτσι μετά το αίτημα που έγινε άμεσα, ακολούθησε η σχετική εισήγηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, για να ολοκληρωθεί με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.
637 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif