• Κατερίνα Παπασταματίου

Παύλος Μαρινάκης: Ο γραμματέας της ΝΔ επισκέφθηκε το δήμο Αχαρνών

Περιοδεία στο δήμο Αχαρνών πραγματοποίησε ο γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από το γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, το βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών - Θρακομακεδόνων Πέτρο Μαρίνη.

Η αρχή έγινε από το Δημαρχείο Αχαρνών, όπου ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός και στελέχη της δημοτικής αρχής συζήτησαν με τους κ. Π. Μαρινάκη και Στ. Κονταδάκη τα ζητήματα ασφάλειας στο Δήμο, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Θέμης Οικονόμου και η επιλ. Βουλευτής ΝΔ κ. Βάσω Κόλλια.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αχαρνών έθεσε επί τάπητος τη μεταφορά των αστυνομικών υπηρεσιών στο εγκαταλειμμένο γυμνάσιο της Αυλίζας. Ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών ακόμα και με νομοθετική ρύθμιση ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που δεν επιτρέπουν την άμεση μεταφορά των υπηρεσιών. Παράλληλα, ο κ. Σπ. Βρεττός έθιξε το θέμα της ελλιπούς επάνδρωσης του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών και αναγνώρισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου τα δύο τελευταία χρόνια ωστόσο χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Σπ. Βρεττός εστίασε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, θέτοντας δύο προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Αυτό της διάνοιξης των εξόδων διαφυγής κι αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Όπως τόνισε και τα δύο ζητήματα χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης ώστε να μην προκληθούν προβλήματα δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχουν δέντρα για να κρατήσουν τα ορμητικά νερά.

Το τρίτο θέμα που έβαλε στο τραπέζι ο Δήμαρχος Αχαρνών ήταν η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του Ιστορικού Κέντρου, ενός εμβληματικού έργου με πολλαπλές θετικές επιδράσεις για την πόλη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν και έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό οι διαδικασίες και έχουν απαλλοτριωθεί τα κτίσματα που βρίσκονται πέριξ του χώρου του Αρχαίου Θεάτρου, παρατηρούνται γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που εμποδίζουν την άμεση έναρξη του έργου».

Από την πλευρά του, ο κ. Π. Μαρινάκης τόνισε ότι τα ζητήματα που συζητήθηκαν πρόκειται να μεταφερθούν στα αρμόδια υπουργεία για να δοθούν λύσεις. «Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Θέλουμε να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά. Θέλουμε πρωτίστως, να ακούσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και να δώσουμε λύσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαρινάκης μίλησε στους αντιδημάρχους, Μιχάλη Βρεττό, Νικόλαο Δαμάσκο, Δημήτρη Κωφό, Γιώργο Σιδηρόπουλο, Στάθη Τοπαλίδη, Γιώργο Πετάκο, Άγγελο Αραμπαντζή, Νικόλαο Ξαγοράρη, Χριστίνα Κατσανδρή και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο.Επόμενος σταθμός στην επίσκεψη ήταν το Κέντρο Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (Κ.Α.Μ.Ε.Α) «Αρωγή», όπου τους υποδέχθηκε η Πρόεδρος Μαρία Μπούκη και η Πρόεδρος του Σωματείου Βίκυ Έλλιοτ. Η πρόεδρος του Κ.Α.Μ.Ε.Α ., Μαρία Μπούκη, μίλησε για την έναρξη λειτουργίας και της δεύτερης δομής, του Βαμβακάρειου Ιδρύματος, μετά από 7 χρόνια, η οποία λειτουργεί ως στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης. Η επίσκεψη στο Κέντρο ολοκληρώθηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, όπου τους υποδέχθηκε ο υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης. Τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με τον υποστράτηγο για το πρόγραμμα σπουδών, τις τέσσερις σχολές που στεγάζονται στο χώρο, τις δραστηριότητες των σπουδαστών καθώς και τα σεμινάρια που πραγματοποιούν οι σπουδαστές.


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο της Αστυνομίας αναφορικά με την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου, με το γραμματέα της ΠΕ ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, να τονίζει την άμεση αντίδραση της Αστυνομίας σε περιστατικά παραβάσεων του νόμου και μάλιστα σε περιπτώσεις ιδιαίτερα ευαίσθητες όπως η ενδοοικογενειακή βία. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «Η ΕΛ.ΑΣ είναι ένας από τους πιο αδικημένους χώρους στην Ελλάδα. Εκπρόσωποι δήθεν προοδευτικών κομμάτων, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα μας «αστυνομοκρατείται» και πως ορισμένα -απολύτως καταδικαστέα- περιστατικά βίας είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι άμεσες κινήσεις του αρμόδιου Υπουργείου και η τιμωρία τέτοιων δραστών, τους διαψεύδουν κατηγορηματικά, ακόμα μια φορά».


Τέλος, τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με καταστηματάρχες και υπαλλήλους στο εμπορικό κέντρο του Δήμου και στη συνέχεια βρέθηκαν στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών- Θρακομακεδόνων, όπου συναντήθηκαν με στελέχη της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής, της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών- Θρακομακεδόνων, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης με το πέρας της επίσκεψης ανέφερε: «Ο δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Θέλουμε να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά. Θέλουμε πρωτίστως, να ακούσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και να δώσουμε λύσεις. Με παραίνεση του προέδρου μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των πολιτών, μιλώντας μαζί τους. Σήμερα από το δήμο Αχαρνών είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα θέματα που απασχολούν τους δημότες και να τα καταγράψουμε. Το κοινωνικό και νομοθετικό έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρωτοφανές και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο».


Στην επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο δήμο Αχαρνών συμμετείχαν, ο γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία ΝΔ Κώστας Λολίτσας, οι πολιτευτές της ΝΔ Βάσω Κόλλια, Δημήτρης Τσανικλίδης και Μαγδαληνή Κοντογιάννη, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Βανίτα Σοφρώνη, ο γραμματέας της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Θανάσης Λάμπρου, ο υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ Απόστολος Γούτας, ο πρόεδρος Τοπικής Αχαρνών- Θρακομακεδόνων Κώστας Βρεττός, η Κατερίνα Ακριτίδη πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αττικής και ο υπεύθυνος Οργανωτικού ΝΕ ΟΝΝΕΔ Βόρειας Αττικής Δημήτρης Ασημακόπουλος8 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif