• Κατερίνα Παπασταματίου

Παραδόθηκαν 2 μελέτες & ξεκινά η αντιπλημμυρική προστασίας των Αχαρνών - Σπουδαία δωρεά Μαρτίνου!Φως στο τούνελ ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αχαρνών άρχισε πλέον να φαίνεται! Όλοι αναγνωρίζουν πως το κέντρο των Αχαρνών υποφέρει από έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν με την πρώτη σταγόνα δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά δυστυχώς να χάνονται και απάνθρωποι...

Δυο σπουδαίες μελέτες παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής με σκοπό να ξεκινήσει επιτέλους η δημοπράτηση του έργου και φυσικά η κατασκευή του! Η πρώτη αφορά την «Αντιπλημμυρική προστασίας του παλαιού οικισμού Αχαρνών και δημιουργία δεξαμενής ανάσχεσης» ύψους 134.000 € που χρηματοδοτηθηκε από τους ίδιους πόρους της περιφέρειας Αττικής.

Η δεύτερη επίσης σπουδαίας αξίας

με τίτλο «Οριστική μελέτη συλλεκτήρα Σ2 και δεξαμενής ανάσχεσης Δ2 στον Παλαιό Οικισμό του Δημου Αχαρνών» χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Ευεργέτη τον Αχαρνών (και όχι μόνο!) κ Αθανάσιο Μαρτίνο ο οποίος κλήθηκε να βοηθήσει ώστε να δοθεί πλέον λύση στο πρόβλημα που εδώ και δεκαετίες ταλαιπωρεί τον Δήμο Αχαρνών!

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσης της η Περιφερειακή Συμβουλος Ανατολικής Αττικής, Εντεταλμένη Τεχνικών Εργων Αττικης Ευρώπη Κοσμίδη:

«Πλέον οδεύουμε προς ολοταχώς προς την δημοπράτηση τους συνολικά και την κατασκευή του έργου απο τον φορέα υλοποίησης που είναι η Περιφερεια Αττικης.

Είμαι πολύ περήφανη που ένα σημαντικό πρόβλημα των Αχαρνών και ιδιαιτερα των κατοίκων του παλαιού Μενιδίου , - που δεν είναι άλλο απο την αντιπλημμυρική θωρακίση του οικισμού - επιλύεται και αντιμετωπίζεται συνολικά επι των ημερών της διοίκησης Γιώργου Πατούλη!»

390 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif