• Κατερίνα Παπασταματίου

Πως τίμησαν την 25η Μαρτίου οι Αχαρνές


Με μια σειρά εκδηλώσεων τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Αχαρνών. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη στέψη στην προτομή του Μενιδιάτη Οπλαρχηγου Μητρου Λέκκα στην Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών από τον Δήμαρχο. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων, ενώ συγκινητική στιγμή της ημέρας ήταν η αποκαλυψη αναθηματικής πλάκας με τα ονόματα αγωνιστών Μενιδιατών του 1821 που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΙΛΕΑ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων καθώς και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο. Στην συνέχεια οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τα εγκαίνια της Παρουσίασης «Ήρωες της Επανάστασης« στο ανοιχτό θέατρο Θρακομακεδόνων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών Αχαρνών & Θρακομακεδονων.


Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου:Ημέρα Εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Διακόσια χρόνια αγώνων απέναντι σε όσους επιβουλεύτηκαν τα όσια και ιερά μας. Αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας με πίστη στις αξίες και τα ιδανικά τα οποία μας μεταλαμπάδευσαν και με το αίμα τους έβαψαν την λέξη "Ελευθερία" με ανεξίτηλο χρώμα.


Σήμερα, δίνουμε ξανά ένα μεγάλο αγώνα ενάντια σε μια πανδημία που μαστίζει όλη την ανθρωπότητα και ήρθε να μας θυμίσει ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτα δεν ξεπερνιέται χωρίς αγώνα και προσπάθεια.


Εύχομαι η σημερινή εορτή να σημάνει το εφαλτήριο μιας νέας εποχής όπου θα ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και θα ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα ❗58 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif