• Κατερίνα Παπασταματίου

Σεισμός στην Αθήνα: Γιατί έγινε έντονα αισθητός – Ο Ευθύμης Λέκκας εξηγεί


Με τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων της Αττικής να… κουνιούνται για τα καλά, λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι της Δευτέρας, 25/10/2021 από τη σεισμική δόνηση των 2,9 Ρίχτερ οι επιστήμονες που αναλύουν τα δεδομένα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Ευτυχώς, ωστόσο, περίπου μια ώρα αφότου σημειώθηκε ο σεισμός, εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ο σεισμός είχε ως επίκεντρο το Ολυμπιακό στάδιο στο Μαρούσι. Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν στις 15:52 δόνηση 2,9 Ρίχτερ, 10 χιλιόμετρα Βορειονατολικά της Αθήνας και σε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ενώ η διάρκεια του δεν ξεπερνούσε τα πέντε με επτά δευτερόλεπτα.

Οι σεισμολόγοι αμέσως «έσκυψαν» πάνω από τους σεισμογράφους, με τα στοιχεία που έχουν αντλήσει μέχρι στιγμής να μην είναι ανησυχητικά.

«Είναι ένας μικρός σεισμός της τάξεως των 3 Ρίχτερ. Ήταν έντονα αισθητός λόγο του μικρού εστιακού βάθους.Επίκεντρο ακριβώς ήταν το Ολυμπιακό στάδιο και είναι ουσιαστικά μεταξύ Πάρνηθας και Πεντέλης», λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Καταλήγοντας, τονίζει: «Δεν είναι γνωστή η περιοχή για σεισμούς αν και πριν τρεις μήνες είχε κάνει έναν. Πολύ μικρή είναι η πιθανότητα για μετασεισμούς, δεν αποκλείεται αλλά είναι μικρή η πιθανότητα».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου.

800 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif