• Κατερίνα Παπασταματίου

Συγκίνηση & υπερηφάνεια στην εκδήλωση του Δήμου Αχαρνών για τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ & ΤΕΙ


Είναι από εκείνες τις εκδηλώσεις που η συγκίνηση και η υπερηφάνεια πρωταγωνιστούν μαζί με το αίσθημα της αισιοδοξίας πως αυτή η πόλη συνεχίζει να βγάζει λαμπρούς επιστήμονες παρά τις δυσκολίες, που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον! Ο λόγος για την εκδήλωση που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Δήμος Αχαρνών προς τιμήν των εισαχθέντων μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Η εκδήλωση αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων τα Χριστούγεννα, όμως η επιλογή να πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης τώρα ήταν εξαιρετική! Το αμφιθέατρο πλημμύρισε φοιτητές και φοιτήτριες που όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, πέτυχαν το 2020 την είσοδο τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας. Ενώ ευχήθηκε με συγκίνηση και ως πατέρας αλλά και ως εκπαιδευτικός:

“Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε και είναι αυτό που θα ανοίξει νέους ορίζοντες, επαγγελματικούς δρόμους και εκπαιδευτικά ταξίδια.

Στα πρόσωπα των νεαρών φοιτητών αντικρύζω την επόμενη γενιά δημοτών που θέλουν να δουν την πόλη μας όμορφη και εκσυγχρονισμένη. Το ταξίδι σας μόλις ξεκίνησε! Συγχαρητήρια και να είστε πάντα δυνατοί…”

Το λόγο στην συνέχεια εκ μέρους του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως πήρε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Ράπτης ο οποίος κι αυτός με την σειρά του μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιοτάτου και τόνισε την αξία της επιτυχίας των φοιτητών.

Ακολουθεί η ομιλία του:

Συνδιοργανωτής όπως κάθε χρόνο στην εκδήλωση είναι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων που δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά αφού ένα μέρος της επιτυχίας των μαθητών ανήκει δικαιωματικά στους γονείς τους! Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος κ. Ελένη Μότσια:


Ωστόσο, ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε ο χαιρετισμός της νεαρής ηλικιακά, Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού Χριστίνα Κατσανδρή που μίλησε από καρδιάς… στην καρδιά των φοιτητών πλέον! Είπε όμως λόγια που πρέπει όλοι να κρατήσουμε καλά φυλαγμένα μέσα μας, και αν έχουμε την δυνατότητα να τα ακολουθήσουμε τότε σίγουρα εκτός από επιτυχημένοι μπορούμε να γίνουμε και ευτυχισμένοι!

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία της που καταχειροκροτήθηκε:

“Και μην ξεχάσετε παιδιά. Η ζωή σας ανήκει!Φροντίστε να τη ζήσετε όμορφα! Για να πάτε στο βουνό, αρκεί να κάνετε το πρώτο βήμα.Το δεύτερο έχει πάρει ήδη δυναμική από τη ροή του πρώτου.Δώστε το παράδειγμά σας με πράξεις. Έτσι υπογραμμίζετε όσα θέλετε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Καντε μεγάλα όνειρα, σαν αυτά που κάνουν τα μικρά παιδιά.Μην περάσουν άλλα χρόνια για να καταλάβετε πως η πραγματικότητα μπορεί να ξεπερνά τη φαντασία.Μια ιδέα, αν ταιριάζει με το όνειρο, είναι ο απόλυτος συνδυασμός.Κλείστε το μάτι επιτέλους και σε εσάς.Εσείς τα έχετε πετύχει όλα αυτά. Είστε μοναδικοί σε αυτό τον κόσμο.Δεν υπάρχει περίπτωση, όσα δισεκατομμύρια χρόνια και να περάσουν, ίδιος και ίδια με εσάς να βρεθεί. Να τιμάτε αυτή τη μοναδικότητα.Να σκάβετε με πάθος, βαθιά, εκεί που τελικά αποφασίσατε να καλλιεργήσετε.Να βρίσκετε συνεργάτες μαζί. Εκεί που σταματά ο ένας συνεχίζει ο άλλος. Βρείτε την αποστολή σας σε αυτό τον κόσμο. Ειστε η ελπίδα μας.”


Τα εύσημα ωστόσο για την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην λάβει και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γεωργία Ευθυμιάτου Τουμανίδου, επίσης εκπαιδευτικός, που είχε την ιδέα να πραγματοποιηθεί τώρα η εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο ώστε να μην στερηθούν αυτή την χαρά τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί! Η κ Ευθυμιάδου εκτός από εκπαιδευτικός είναι και μητέρα γι’ αυτό στον χαιρετισμό της έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μητέρες όλων των μαθητών που στάθηκαν κατά την διάρκεια των πανελληνίων και συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό τους.

Ακολουθεί η ομιλία της:

Την εκδήλωση στήριξε εκτός από το τμήμα παιδείας του Δήμου Αχαρνών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών.

Τέλος, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος ΔΣ Θέμης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Άγγελος Αραμπατζής, Μιχάλης Βρεττός, Νίκος Δαμάσκος, Δημήτρης Κωφός, ο Αντιπρόεδρος ΔΣ Σπύρος Βάθης, οι Πρόεδροι ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νικάς, ΑΡΩΓΗ Μαρία Μπούκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Διευθ. Σύμβ. Αναπτυξιακής Γιάννης Μίχας, μέλος ΔΣ Σχολ. Επιτροπής Γιάννης Καλάργαλης και σύσσωμο το ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων.


482 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif