• Κατερίνα Παπασταματίου

Η 1η Σύσκεψη για την Αντιπυρική Περίοδο στον Δήμο Αχαρνών


Ο Δήμος Αχαρνών στο πλαίσιο της οργάνωσης και της προετοιμασίας του για την αντιπυρική περίοδο πραγματοποίησε, σήμερα, την πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων και την συνεργασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Αυτό που τονίστηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σιδηρόπουλο και τους εκπροσώπους των φορέων ήταν η ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες καθώς και των χώρων στις παρυφές της Πάρνηθας για την αποφυγή εστιών φωτιάς.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην φύλαξη της Αγίας Παρασκευής και της Ντάρδιζας όπου σε διάστημα λίγων μηνών σημειώθηκαν 8 περιστατικά φωτιάς. Επίσης, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, όπως η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς και την άμεση τροφοδότησή τους με νερό από την ΕΥΔΑΠ, ο έλεγχος και η τροφοδοσία των δεξαμενών και καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
68 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif