• Κατερίνα Παπασταματίου

Στα προπύλαια του ΙΝ Αγ. Βλασίου ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής φέτος


Με ανάρτηση του ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγ. Βλασίου ενημερώνει πως ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής θα πραγματοποιηθεί φέτος στα προπύλαια του ΙΝ Αγ Βλασίου. Όπως γνωρίζουμε ήδη ο ΙΝ Αγ. Βλασίου έχει υποστεί ζημιές από τον τελευταίο σεισμό του 2019 με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η είσοδος στους πιστούς μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες.

Έτσι ο εορτασμός που είναι συνώνυμος με το τριήμερο πανηγύρι της πόλης των Αχαρνών θα πραγματοποιηθεί μεν στην Κεντρική Πλατεία όχι όμως εντός του Ναού που φιλοξενεί την Ιερή εικόνα αλλά στα προπύλαια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του εφημέριου:

«Αγαπητοί ενορίτες και αδελφοί Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

Την Παρασκευή 7 Μαΐου εορτάζει η Παναγία Ζωοδόχος Πηγή και το Σάββατο 8 Μαΐου εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.


Διπλή γιορτή λοιπόν για την ενορία μας και για την πόλη των Αχαρνών.

Οι Ακολουθίες και για τις δύο εορτές θα τελεστούν στα προπύλαια του Αγίου Βλασίου στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΈΜΠΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 7:30 ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΖΩΟΔΌΧΟΎ ΠΗΓΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 7 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 7:15 ΤΟ ΠΡΩΊ ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΉ ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΚΚ ΑΘΗΝΑΓΌΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 7 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 7:30 ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΆΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΌΓΟΥ

ΣΆΒΒΑΤΟ 8 ΜΆΙΟΥ ΩΡΑ 7:15 ΤΟ ΠΡΩΊ ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΆΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΌΓΟΥ.

Ας ευχηθούμε ο Αναστάς Κύριος, με τις πρεσβείες της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, να μας απαλλάξει από την πανδημία του κορωνοϊού και του χρόνου να γιορτάζουμε με λαμπρότητα τις παραπάνω εορτές.

Τέλος κατά την διάρκεια όλων των ακολουθιών θα τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΎ ΝΑΟΎ»

551 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif