• Κατερίνα Παπασταματίου

Στην “γειτονιά των Αγγέλων” η αγαπημένη Βασιλική Χρήστου, μητέρα του Αρχιμανδρίτη π. Τίτου


Την γνωρίσαμε στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασσίου Αχαρνών, καθόταν πάντα στην τελευταία σειρά των καθισμάτων, δίπλα από την είσοδο του ναού. Διακριτική, αλλά ταυτόχρονα τόσο πληθωρική. Στην ίδια θέση την συναντούσαμε και στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης Άνω Λιοσίων, στις τελευταίες σειρές της εκκλησίας, αλλά στην πρώτη θέση της καρδιάς του Αρχιερατικού Επιτρόπου Φυλής π. Τίτου Χρήστου. Ο λόγος για την μητέρα του Αρχιμανδρίτη π. Τίτου Χρήστου, Βασιλική που σήμερα το πρωί μετά από πολύμηνη σκληρή μάχη “έφυγε” από την ζωή αφήνοντας πίσω της θλίψη και ένα τεράστιο κενό όχι μόνο στο “στερνοπούλι” της τον αγαπημένο στην τοπική μας κοινωνία π. Τίτο, αλλά και στα δύο παιδιά της, τον Δημήτρη και την Γεωργία, τα εγγόνια και τα δισέγγονα της. Η Βάσω, όπως όλοι την φωνάζαμε λάτρευε την οικογένεια της, όμως είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον π. Τίτο. Τον θαύμαζε, τον καμάρωνε, αγωνιούσε αλλά ταυτόχρονα ήταν τόσο σίγουρη για εκείνον! Τον στήριζε στα εύκολα και στα δύσκολα, όπως κι εκείνος, όμως αυτό που όλοι αναγνωρίζαμε στην Βάσω, είναι πως ήταν ΚΥΡΙΑ, μία κυρία που στεκόταν πάντα διακριτικά στο πλευρό του παιδιού της που έβλεπε μέρα με την ημέρα να φτάνει όλο και πιο ψηλά αλλά και πιο κοντά στον Θεό που τόσο πίστευε!

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν μία τόσο δυναμική γυναίκα το σίγουρο είναι πως τέτοιοι άνθρωποι δεν λησμονούνται ακόμη και όταν ο θεός τους παίρνει κοντά του. Οι δοκιμασίες που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλές η θέση της στην γειτονιά των Αγγέλων της ανήκει δικαιωματικά…

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31/01, στις 15:00, στην γενέτειρα πατρίδα της στον Ιερό Ναό Αγ. Γερασίμου Πατρών.

Σημείωση: Για την PARNES NEWS η Κατερίνα Παπασταματίου και ο Κλήμης Κολιός εκφραζουμε την λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας τόσο στον αγαπημένο π. Τίτο όσο και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της Βασιλικής Χρήστου.

1.797 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif