• Κατερίνα Παπασταματίου

Στον αγιασμό του λαβωμένου απ’την πυρκαγιά σχολείο Βαρυμπόμπης Δήμαρχος Αχαρνών & Αντιπεριφερειάρχης


Ιδιαίτερους συμβολισμούς έκρυβε η σημερινή παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών Σπυρου Βρεττού στο Δημοτικό Σχολείο Βαρυμπόμπης που λαβώθηκε από την πρόσφατη καταστρεπτική πυρκαγιά. Το Δημοτικό Βαρυμπόμπης υπέστη σοβαρότατες ζημιές όμως μετά από κυριολεκτικά υπεράνθρωπες προσπάθειες, αποκαταστάθηκαν και έτσι σήμερα υποδέχτηκε κανονικά τους μικρούς μαθητές. Σίγουρα η εικόνα της Βαρυμπόμπης δεν θυμίζει σε τίποτα το τοπίο πριν τον Αύγουστο, όμως, τα παιδιά είναι εκείνα που μας δίνουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο! Ο Δήμαρχος Σπυρος Βρεττός τόνισε:

«Με ιδιαίτερη σημασία ο σημερινός αγιασμός στο σχολείο της Βαρυμπόμπης. Ένα σχολείο που επλήγη, αλλά χάρη στην κοινή προσπάθεια όλων το πρώτο κουδούνι χτύπησε κανονικά για τους μικρούς μαθητές.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν να τα καταφέρουμε.

Εύχομαι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς η φετινή χρονιά να είναι γεμάτη με υγεία, πρόοδο και δύναμη!

Φέτος πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε για να επαναφέρουμε όσο είναι δυνατόν την κανονικότητα, γιατί τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την επαφή μαθητή και δασκάλου.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε πάντα τα σχολεία σε προτεραιότητα και δουλεύουμε καθημερινά για να προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!»

Στον Αγιασμό παρέστη επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νικόλαος Πέππας που δήλωσε:

«Μία δημιουργική και παραγωγική χρονιά ευχήθηκα στα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Βαρυμπόμπης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού και του Διευθυντή Α βάθμιας Δημήτρη Νικολετσόπουλου. Η παρουσία μου στην πονεμένη από τις φωτιές Βαρυμπόμπη και το πυρόπληκτο Δημοτικό της σχολείο δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και ουσίας. Σύσσωμη η Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης και εγώ προσωπικά ήμασταν και είμαστε στο πλευρό όλων όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, από την πρώτη στιγμή συνδράμοντας δυναμικά το έργο της πυροσβεστικής με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας παράλληλα πυροσβέστες και εθελοντές και σήμερα με έργα που ξεκινούν από τα αντιπλημμυρικά, τους καθαρισμούς ρεμάτων και εκτείνονται στην κοινωνική προστασία. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Και όταν ένα σχολείο ξεκινάει τη λειτουργία του, σημαίνει πως με πίστη και αισιοδοξία μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!»

Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Βρεττός και ο Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χαράλαμπος Ορφανίδης.

111 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif