• Κατερίνα Παπασταματίου

Δέσμη 9 μέτρων για ελάφρυνση των επιχειρήσεων των Αχαρνών προτείνει ο Σπύρος Βρεττός


Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αμέριστη και ουσιαστική στήριξη των καταστηματαρχών και επιχειρηματιών των Αχαρνών από τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και τη Δημοτική Αρχή. Μια στήριξη που δεν είναι θεωρητική και περιορισμένη στην έκφραση συμπάθειας, αλλά αποδεικνύεται συνεχώς και εμπράκτως, ιδίως στην κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί λόγω των περιορισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός έδωσε εντολή ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια δέσμη μέτρων η οποία θα ανακουφίσει τους επιχειρηματίες της πόλης που έχουν πληγεί από τα μέτρα αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού, καθ’ όλο το 2020, δηλαδή τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο στάδιο της πανδημίαςπου διανύουμε τώρα.

Συγκεκριμένα θα προτείνει προς ψήφιση στην προσεχή Οικονομική Επιτροπή και ακολούθως στο Δημοτικό Συμβούλιο:

  1. Την πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19 από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

  2. Την πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19 από την καταβολή των τελών παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων.

  3. Την πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19 από την καταβολή του τέλους 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων τους.

  4. Την πλήρη απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντωνγια τα ξενοδοχεία / καταλύματα για την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

  5. Την εισήγηση στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για πλήρη απαλλαγή ενοικίων στα Κυλικεία για το διάστημα που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19.

  6. Τη μείωση σαράντα τοις εκατό (40%) του ύψους των καταβληθέντων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44 του Ν.4735/20.

  7. Κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές οφειλετών του Δήμου Αχαρνών και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης.

  8. Τη μείωση κατά σαράντα τοις εκατό (40%) των ενοικίων στα εκμισθωμένα ακίνητα του Δήμου Αχαρνών για όλη την περίοδο που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19.

  9. Την εισήγηση στην ΚΕΔΕ και στα αρμόδια υπουργεία για την πρόβλεψη έκδοσης νέας ρύθμισης 100 δόσεωντων οφειλών προς τους Δήμους.

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα το πόσο έχουν πληγεί οι επιχειρήσεις της πόλης μας από την πανδημία. Θεωρώ προσωπική μου υποχρέωση να τους βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Με μια σειρά παρεμβάσεων στηρίζουμε έμπρακτα την τοπική αγορά, γιατί πρέπει να μείνει ζωντανή και να βγει με όσο το δυνατόν μικρότερες πληγές από αυτή την κρίση. Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του Δήμου θα συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε πάντα στο πλευρό τους και θα το αποδεικνύουμε συνεχώς με πράξεις και όχι με λόγια», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. 

165 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif