• Parnes news

Ο υπάλληλος του ΚΕΠ Αχαρνών, «Ντουράν» στο κύκλωμα ναρκωτικών - Οι «καυτοί» διάλογοι


Ο «Νταήρης», ο «Κόκορας», ο «Μπουνταλάς», ο «Μπίλη», ο «Καζάνας», ο «Ίβιτς», ο «Πατάτας», ο υπάλληλος του ΚΕΠ Αχαρνών «Ντουράν», ο «Αράπης», ο «Δομάζος», η «Έλλη» και η «Βαλάντω». Αυτά είναι μερικά από τα παρατσούκλια και τα κωδικά ονόματα που χρησιμοποιούσαν οι δυο εγκληματικές οργανώσεις και οι επτά συμμορίες, που εξάρθρωσαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών.


Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασια «Αρίστων 2019» και για μήνες οι αστυνομικοί των δυο υπηρεσιών προσπαθούσαν να περάσουν χειροπέδες στα μέλη των συμμοριών που δεν έκαναν τίποτα άλλο, όλη μέρα, από το να διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Ήταν τέτοιο το θράσος τους που εκτός από «παράδοση κατ οίκον» δέχονται να πληρώνονται ακόμα και μέσω e banking.


To astinomiko.gr  φέρνει στην δημοσιότητα μερικές από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ μελών που δείχνουν ξεκάθαρα ότι εκτός από εξαρτημένοι χρήστες, έδιναν μεγάλη σημασία και στην κατάσταση που επικρατούσε στην αγορά.


Ντουράν: Δεν του αρέσουν καθόλου αυτή. Η συμπεριφορά αυτή πες του.


Μέλος κυκλώματος: Ποιανού


Ντουράν: Πες του εκεί του Μιχάλη

Μέλος κυκλώματος:  Ποιος είναι αυτός;


Ντουράν: Του Μιχαλιώ εκεί κάτω. Πες του μικρού, ο μικρός πες του είναι πολύ δυνατός πες του.


Μέλος κυκλώματος:  Μη του δώσω κάνα κατακέφαλο εκεί πέρα και τον αφήσω νεκρό να πούμε.


Ντουράν: Όχι αλλά πες του εντάξει. Άμα μας λέγατε ότι δεν φοράτε παντελόνια θα σας γράφαμε στ αρ…. μας, αλλά αφού τα φοράτε τα παντελόνια τα γ….να μην προσβάλετε και τους άλλους πες του.


Μέλος κυκλώματος:  Και είναι να του κάνω άλλη δουλειά σοβαρή, με δέκα χρόνια φυλακή ακούς;


Ντουράν: Μήτσο


Μέλος κυκλώματος:  Μόνο με τη δική μου τη μεριά μπορεί να αθωωθεί.


Ντουράν: Ναι


Μέλος κυκλώματος:  Γιατί έχω τον άνθρωπο κλειδί, το κλειδί ακούς;


Ντουράν: Μήτσο, είναι ψωμόλυσες, είναι ψωμόλυσες φίλε.


Μέλος κυκλώματος:  Έχω τον άνθρωπο κλειδί σου λέω


Ντουράν: Είναι ψωμόλυσες ρε


Μέλος κυκλώματος:  Αλλά τον άνθρωπο δεν του τον έχω γνωρίσει.


Ντουράν: Μα είσαι μ….ας ρε; Θα κανείς λάθος ρε


Μέλος κυκλώματος: Θα του πω, να πας να βγάλεις δέκα χρόνια.

Όμως τα μέλη των δυο συμμοριών ήταν τα περισσότερα και οι ίδιοι χρήστες ναρκωτικών

ουσιών. Μάλιστα, είχαν και τον «δοκιμαστή» τους ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να είναι ιδιοκτήτης διαδικτυακού καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικός είναι ένας διάλογος στον οποίο ένα από τα μέλη δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα των ναρκωτικών.


Ντουράν: Μου δώσε το τάλιρο, πήρα και ένα τάλιρο από τον πατέρα μου και της λέω… Λέω του μικρού «πήγαινε πάρε ένα δεκάρικο».


Μέλος κυκλώματος: Ναι


Ντουράν: Και φέρνει μια κλαπ…ια


Μέλος κυκλώματος: Δηλαδή;


Ντουράν: Ούτε τάλιρο δεν ήταν


Μέλος κυκλώματος: Από πού το πήρε;


Ντουράν: Απ τη Βαλάντω


Μέλος κυκλώματος: Αφού εσύ είπες ότι είχε καλό… Τώρα… Αρχ…ια; Λοιπόν έλα να σου δώσω λίγο εγώ που έχω απ αυτόν. Απ τον μαλ…α τον Θανάση.


Ντουράν: Θα στείλω τον Ηλία τώρα να έρθει


Μέλος κυκλώματος: Όχι, όχι τον Ηλία. Άμα θες έλα εσύ


Ντουράν: Καλά γεια


Μέλος κυκλώματος: Μη μπλέκουμε πολύ κόσμο


Μερικά από τα χαρακτηριστικά των δυο οργανώσεων ήταν ότι πουλούσαν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές ώστε να προσελκύουν πελάτες ακόμα και από γειτονικούς νομούς της Αττικής και μάλιστα ναρκωτικά υψηλής καθαρότητας.


Δούλευαν σε 24ωρη βάση γιατί οι χρήστες ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν ένα γραμμάριο κοκαΐνης αντί 100 ευρώ. Μάλιστα, οι περισσότεροι ήταν μακροχρόνιοι πελάτες και υπήρχε σχέση εμπιστοσύνης.


Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, κάνει λόγο, ειρωνικά, για «ένα ακόμα πάζλ, μιας ακόμα μεγάλης επιτυχίας των διωκτικών αρχών» και εξηγεί: «Πρόκειται για ένα περίεργο διαβιβαστικό με δυο υποτιθέμενες εγκληματικές οργανώσεις, όλως τυχαίως απαρτίζονται από μέλη οικογενειών, και 5-6 υποομάδες με τον τίτλο «συμμορία» μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν σε ένα σπίτι και συγκατοικούν μαζί κάποιοι κατηγορούμενοι, πάντα με το περίβλημα κάποιων συνομιλιών. Κάποιων αναγκαίων συνομιλιών, πάντα χρήσιμων, και βεβαίως με την βοήθεια κάποιων φερόμενων αγοραστών ναρκωτικών ουσιών που καμία κατάθεση τους δεν θα υποστηριχτεί στο δικαστήριο».


Διαβάστε το ρεπορτάζ για την εξάρθρωση του κυκλώματος στην εφημερίδα Parnes News που κυκλοφορεί


#Αχαρνές #ΚΕΠ #Ναρκωτικά #Αστυνομία

1.923 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif